2008-01-16

Det tar tid när man bygger själv, det kan vi bara konstatera. Men som tur är så blir ju huset som vi vill ha det, långt ifrån allt prefabricerat och med äkta snickarglädje. Hellre lägger vi lite mer tid och kraft på att verkligen få huset vi vill ha än att köpa något som ser ut som allt annat. Härligt att se hur huset växer fram, att veta att det är vi själva som byggt det, att vi faktiskt gör mer än att bara välja tapeter och golv. Slitigt, javisst, trist? Bitvis mindre motivation, men trots allt så vet vi att det är värt mödan när vi flyttar in.

Nu är det inte alls mycket kvar utvändigt, det sista av panelen ska på, likaså takpannor och det sista av shinglet, sedan blir det bara att köra järnet inomhus! Vår nya snickare Claes är en klippa som alltid dyker upp på avtalad tid, jobbar utan att gny och gnälla och kommer med påhittiga lösningar och bra förslag. Än så länge flyter arbetet på bra, lite trist med allt regnande.

6 kommentarer:

Anna och Tobbes Blogg sa...

Hej! Hittade er blogg när jag var ute och letade efter "likasinnade". Vilket fint hus det blir. Ni har gjort ett fantastiskt jobb. Själva har vi precis börjat med vårt bygge. Man vet vad man har framför sig...
Hälsningar Anna

Susanne & Micke sa...

Alltid spännande att se sitt drömhus växa fram, det blir en rolig resa ni har framför er, man längtar bara tills det är dags att flytta in!!

Butlers sa...

Riv skiten istället.

Susanne & Micke sa...

Oj oj oj, hittade visst en som är avis, inte lätt att se andra bygga sitt drömhus när man själv inte har råd eller kan va? Alltid är det härligt att kunna reta någon. Skadeglädje är den enda sanna glädjen, hört talas om det?

Anonym sa...

Hört talas om ironi?

Susanne & Micke sa...

Ett välkänt begrepp som tyvärr ofta missbrukas i okunniga kretsar... Tyvärr så förstod du icke densamma i mitt inlägg vilket tyder på okunskap att tyda enkla kommunikativa omdömen...