2010-04-24


Idag är vi med i lokaltidningen TTELA, trodde inte alls att det skulle bli en såpass omfattande artikel som det blev... Dock så är det ett fel, och det gäller vårt kök, då vi beställt själva köket, dvs skåp, luckor, bänkskivor och hoar separat så är detta en enskild kostnad och bänkskivan i valnöt kostade ungefär lika mycket som alla skåp och luckor gjorde.

Vitvaror köpte vi separat så när vi pratar om vårt kök så menar vi endast skåp, luckor och det andra vi köpt från Marbodal.

Vi är så vana vid att specificera varje enskild kostnad i detta läget att vi inte ens tänker på att gemene man menar hela köket inkl vitvaror och kakel när man pratar kök, ser man sedan totalt sett inkl vitvaror och kakel så tar bänkskivan ifråga inte upp mer än en fjärdedel av vår totalkostnad för hela köket (vilket i sig är mycket men definitivt värt det!) :-)

Vi vill även passa på att nämna att vi givetvis tagit hjälp av hantverkare i de moment vi inte klarat av arbetet själva, detta har gällt el, vvs, till stor del byggnadskontruktion och annat som man inte klarar av eller får göra själv när man bygger.


Byrån är Hemnes från Ikea, de små korgarna i fönstret i badrummet uppe är även från Ikea.


10 kommentarer:

joel-helene sa...

Läste er blogg med stort intresse, och ert dröm hus är väll inte mitt drömhus, men det är väll bra med att vi är olika. Men vad fint det blev och vilka arbetsmyror ni är och vad kul det var att följa arbetet från grunden och vad mycket pengar ni tjänar på att göra det själv. mvh Joel

Micke o Susanne sa...

Självklart så har alla olika smak, precis som vi aldrig skulle vilja ha ett rött hus med vita knutar :-) Man tjänar mycket på att kunna göra del eller mer av arbetet själv, det tar tid, men bara man låter det växa fram utan att stressa så tror jag att alla som bygger själva blir nöjda med resultatet!

Anonym sa...

Ja man började ju fundera på hur mycket den där bänkskivan kostade..150000? men var det utan vitvaror så blev det ju en annan femma.

Anna sa...

Hiva in lite bilder till inredningsfeed.se och dela med er till övriga Sverige!
Kram
Anna

Micke o Susanne sa...

inredningsfeed är alltså ännu en sida.. vi finns med lite på styleroom, men där är jag sällan inne då jag inte riktigt har tiden, denna blogg är bara lite tidsfördriv då jag vet att familj och vänner en bit bort gärna vill veta vad som händer med vårt hus! Kram

Tina och Jesper sa...

Hej! Vi håller just nu på att bygga eget ritat enplanshus på 150 kvm och dubbelgarage på 60 kvm. Detta kommer kosta ca 1,4 då vi gör allt själva förutom el, vvs. Vi funderar på att sälja detta sen och bygga 2 plans. En liten rak fråga men hur mycket gick ert 2 planshus på? Då gjorde ni allt själva? Värdet på vårt beräknas bli minst 2,5 så vi ser detta första hus som en ren investering till att kunna få vårt drömhus som då är ett 2 planshus, liknande ert faktiskt men inte helt =)

Mycket fint hus ni har!
MVH Tina och Jesper

Micke o Susanne sa...

Vårt hus gick loss totalt på lite över 2,6 och då ingår även tomt och allt annat i det. Dock ej trädgård/färdigställande av tomten.

Det som gjorde att det plockade på lite mer i pris än vad vi ursprungligen räknat med var dels allt extra arbete som tornen medförde, sedan valde vi till massa extrasaker under byggets gång som vi inte tänkt lägga till från start.

jennie sa...

jag ville jättegärna läsa artikeln från TTELA, men hitta den inte. du kanske skulle kunna länka till den?

jättefint hus och vilka myror ni är som sliter så! undrar om jag någonsin hade orkat det..

Micke o Susanne sa...

Tror tyvärr inte att artikeln ligger ute på nätet...

www.tolisinredning.blogspot.com sa...

Snygg tapet,själv har jag den i köket(=